Platform ‘de DeelFabriek’ helpt flexwerkers aan meer werk- en inkomenszekerheid

Een simpel en doeltreffend concept: op het digitale platform ‘De DeelFabriek’ melden uitzendorganisaties kandidaten aan die ze zelf niet direct kunnen bemiddelen, maar een concurrent misschien wel. Een uniek samenwerkingsverband om mensen met een tijdelijk- of uitzendcontract aan het werk te houden. Projectleider Erik Verlee (Raaak Personeel): “De eerste kandidaten zijn vanuit dit platform al succesvol bemiddeld naar werk. Dat is waar de DeelFabriek om draait!”

De West-Brabantse beroepsbevolking kent een bovengemiddeld aantal mensen dat werkt op tijdelijke of uitzendcontracten. Zij zijn van groot belang op de arbeidsmarkt, maar ook kwetsbaar. Ze zijn snel uit het oog verloren en scholing en ontwikkeling hebben - bij zowel werkgever als werknemer - geen prioriteit. Uitval of uitsluiting van de arbeidsmarkt liggen op de loer. “Door gezamenlijk verantwoordelijkheid te pakken, houden we deze groep aan het werk”, vertelt Eva Jeremiasse van Regio West-Brabant. “Dat is van belang voor de flexwerkers, maar ook voor de economie: de DeelFabriek draagt bij aan het verminderen van het aantal werkloosheidsuitkeringen in de regio.”

Ontwikkeling
Het platform biedt een unieke manier van samenwerking tussen uitzendorganisaties, waarbij de werknemer centraal staat. Dat komt ook tot uiting in samenwerking met bijvoorbeeld DOORZAAM. Deze organisatie biedt ‘alles in één trajecten’ voor duurzame inzetbaarheid. Daarmee krijgen kandidaten een extra steuntje in de rug als dat nodig is. Op termijn wordt ook bekeken wat de mogelijkheden zijn om het netwerk van uitzendbureaus te verbinden aan bestaande projecten en activiteiten in de regio, zoals het WSP West-Brabant en Perspectief op Werk.

Over de DeelFabriek
Uitzendorganisaties Timing, Raaak Personeel, Start People, Unique, Manpower, Driessen, Luba en Randstad werken samen om kandidaten naar de juiste werkgever te begeleiden. Bovendien is Werkplein De Brabantse Wal ook aangesloten. Het platform ‘DeelFabriek’ faciliteert het effectief delen en bemiddelen van kandidaten. De DeelFabriek is een project uit het meerjarige uitvoeringsprogramma ‘West-Brabant werkt aan morgen’ van het bestuur Regionaal Werkbedrijf en is mede mogelijk gemaakt door de
provincie Noord-Brabant.