Gezocht: succesvolle voorbeelden oudere werkzoekenden versneld aan het werk te helpen

WERK VOOR IEDEREEN Werkzoekenden van 45 jaar en ouder blijken moeilijk (weer) aansluiting bij de arbeidsmarkt te vinden. Tijdens de crisis zijn velen ontslagen en is de groep werkzoekenden in deze leeftijdscategorie gestegen. Bovendien komen er door de vergrijzing in West-Brabant alleen maar meer oudere werknemers bij. Zij ondervinden extra problemen bij het vinden van werk na ontslag. Het UWV bood daartoe in 2016 en 2017 een speciale training aan voor 600 werkzoekenden van 50 jaar en ouder. In 2018 wordt op een andere manier ingezet op ouderen. We zoeken succesvolle voorbeelden vanuit het bedrijfsleven of particulieren waarmee ouderen versneld aan het werk geholpen worden.

Stuur je idee in!
Weet jij een effectieve en bewezen manier om oudere werknemers vanuit een uitkeringssituatie aan passend werk te krijgen? Neem contact op met de projectleiders van West-Brabant Werkt aan Morgen:

Wij organiseren dit jaar een bijeenkomst om alle partners rondom de bemiddeling van ouderen met elkaar te koppelen en van hieruit een nieuw traject in te richten. Goede initiatieven mogen hier ook in meedenken en/of deelnemen.

Voor werkgevers
Kom jij als werkgever graag in contact met de oudere werknemer die van toegevoegde waarde kan zijn binnen jouw bedrijf? Neem direct contact op met het Werkgeversservicepunt West-Brabant om de juiste match te maken: 0800-0616. Of kijk op de website voor meer informatie: http://wspwestbrabant.nl/