Verhogen arbeidsmarktwaarde van kansarme schoolverlaters en werkzoekenden

Verhogen arbeidsmarktwaarde van kansarme schoolverlaters en werkzoekenden

Talent ontwikkelen

Veel kansarme voortijdig schoolverlaters en werkzoekenden missen door allerlei omstandigheden aansluiting op de arbeidsmarkt. Deze groep ondervindt bovendien bovenmatig nadelige gevolgen van Corona. Opleider Curio en de gemeenten Oosterhout en Roosendaal werken samen met partners als Van Baal Stucadoorsbedrijf, Mega Bazaar Woonwinkel en het Regionaal Bureau om dat tij te keren. Met behulp van een financiële bijdrage van de provincie Noord-Brabant wordt scholing geboden waarmee kansarme kandidaten hun arbeidsmarktwaarde vergroten en veelal direct uitzicht hebben op betaald werk.

Binnen het project krijgen kandidaten een uitgebreide intake en, waar nodig, een beroepskeuzetest. Op basis hiervan wordt het begeleidingsplan geformuleerd. Het project biedt cursussen als werknemersvaardigheden, VCA, BHV en sociale hygiëne. Maar ook volledige opleidingen tot stukadoor of barista. De vraag van de kandidaat is leidend en in de eerste werkperiode behoort begeleiding van een jobcoach tot de mogelijkheden.

Binnen het project was plaats voor 20 voortijdig schoolverlaters en 20 werkzoekenden. Wrang genoeg werd door de regelgeving rondom Corona de toevoer van kandidaten bemoeilijkt. Toch namen inmiddels 22 kandidaten deel aan het project. 7 van hen hebben inmiddels een baan en 12 zitten nog in het traject. De projectorganisatie hoopt met de versoepelde maatregelen de gestelde doelen toch nog te realiseren.


Looptijd: 01/11/2020 - 01/08/2021
Organisatie: Curio
Contactpersoon: Jaap Oomen
E-mail: j.oomen@curio.nl