Ecosysteem creatieve dienstverlening

Talent behouden

Opgeleid jong talent (de young professional) vertrekt uit de regio. Deze groep bestaat uit creatief opgeleide denkers en doeners. Dit is juist het talent dat voor vernieuwing moet zorgen in West-Brabant. Het is echter onvoldoende bekend bij dit talent (van zowel binnen als buiten de regio) dat juist West-Brabant voor creatief talent aantrekkelijk is. Als plek om te starten, te vestigen en om jezelf verder door te ontwikkelen. Hier gaan we verandering in aanbrengen. Enerzijds door communicatie, anderzijds door het ecosysteem voor creatief talent te verrijken

Dit doen we door actief in te zetten op een 3-tal aspecten.

  1. Communiceren (Creative Business Foundation). Het laten zien en ervaren van de West-Brabantse creatieve krachten waar ieder talent binnen en buiten West-Brabant van hoort te weten. Het gaat om de profilering van creatief West-Brabant richting creatief talent.
  2. Betrekken jong talent. Het activeren van een community rondom creatief talent (Young Creatives) dat nog in de studiebanken zit. Gedurende de komende 2 jaar willen we minimaal 6 bijeenkomsten laten plaatsvinden met minimaal 200 jonge creatieve talenten van binnen de regio en 100 van buiten de regio.
  3. Doorontwikkelen van creatieve young professionals. Hiertoe ontwikkelt en toetst FOMO een  traineeship programma voor afgestudeerd talent, met een passendcurriculum bij de uitdagingen van de toekomst. Dit zorgt ervoor dat creatief talent zich in West-Brabant verder kan ontwikkelen en zich hiervoor niet genoodzaakt ziet naar andere regio’s uit te wijken.

 


Looptijd: 01/07/2021 - 30/09/2023
Organisatie: Rewin
Contactpersoon: Geert van de Wouw
E-mail: g.vandewouw@rewin.nl