Game On

Talent behouden

Game On regio West Brabant streeft diverse doelstellingen na: leerlingen kennis te laten maken met de 7 werelden van techniek, techniekpromotie, bekend worden met technische bedrijven en de samenwerking tussen het onderwijs en bedrijfsleven. Hierbij zijn de netwerken van de drie o’s overheid, onderwijs en bedrijven uit de regio gebruikt als basis. 

Werkgevers staan te springen om talenten die kunnen werken met de laatste technologische innovaties op de werkvloer. Op 13 en 14 juni 2022 stonden ruim 50 Brabantse bedrijven op de Kunstijsbaan Breda voor de techniekmanifestatie Game On regio West-Brabant. Het doel was om 2300 vmbo leerlingen kennis te laten maken en te enthousiasmeren voor een loopbaan in de techniek en technologie. De manifestatie legt vooral de nadruk op het doen en ervaren. Zo werd er ruimte ingericht voor zeven verschillende werelden waar techniek naar voren komt, variërend van de gezondheidszorg tot aan de voedingssector, de bouw, installatie- en elektro- en de media- en entertainmentindustrie. Tijdens Game On komen leerlingen met verschillende technologieën in aanraking, door in de stands van bedrijven uitdagende en leerzame opdrachten uit te voeren.   

Game On is in 2022 voor de vierde keer georganiseerd door samenwerkingspartners Vekon Besturingstechniek, netwerkorganisatie Jet-Net & TechNet, ondernemersorganisatie FME, beroepsopleider van de regio Curio en opleidingsbedrijf IW Brabant-Zeeland. Het onderwijs, bedrijfsleven en de overheid is nauw betrokken bij dit initiatief. Er zijn plannen voor een 5e versie in 2023, en door het omarmen van het initiatief door deze organisaties, is verduurzaming een feit. 

 


Looptijd: 01/01/2022 - 18/06/2023
Organisatie: FME
Contactpersoon: Frank Donders
E-mail: frank.donders@fme.nl