Betacompany officieel geopend

Betacompany opening 2

Meer Actueel

Project Werkend Lerend in West-Brabant wil met leer-werktrajecten talent anders benutten

Freek van den Heuvel: ‘In de profilering moet een regio zich niet alleen naar buiten richten’

Hybride leeromgeving NXT Moerdijk helpt arbeidsmarktproblematiek in havengebied te verminderen

Nieuw arbeidsmarktproject richt zich specifiek op werkzoekende 50-plussers in West-Brabant

De Betacompany is een initiatief van Internetbureau RB-Media en Spectrum Multimedia en IT dat bijna een jaar geleden begon. Het bedrijf geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, veelal vanuit het autistisch spectrum, de mogelijkheid om hun specifieke talenten verder te ontwikkelen en biedt hen een arbeidsplaats met toekomstperspectief. Het is uiteindelijk de bedoeling dat de werknemers uitstromen naar een commercieel bedrijf. Op dat gebied is het eerste succes al geboekt: een van de deelnemers van het eerste uur is inmiddels uitgestroomd.

Vrijdag 18 juni 2021 is de Betacompany officieel geopend. Voorzitter van het bestuur van de Betacomany, Catharina Hoevenaars , Wethouder Marcel Willemsen van de gemeente Oosterhout, in deze aanwezig als voorzitter van het regionaal werkbedrijf West-Brabant, en de bekende Bredanaar Soufiane ‘Souf’ Elazizi waren aanwezig  om het nieuwe logo te onthullen.

Hoewel het project vorige zomer al werd opgestart, vond afgelopen vrijdag het officiële startsein plaats. Die start vond plaats in het bijzijn van familie van de deelnemers, enkele opdrachtgevers van het afgelopen jaar en twee speciale gasten: wethouder Willemsen van de gemeente Oosterhout en Souf, de Bredanaar die afgelopen jaar landelijke bekendheid kreeg met zijn stichting ‘DoesSouf’ die zich inzet voor de zwakkeren in onze samenleving. De Betacompany ontwikkelde onlangs de nieuwe website voor de stichting. 

Na een warm welkom van het team en een mooie introductie over de goede samenwerking van André Boersma, voorzitter van de stichting DoesSouf, stelden de teamleden van Betacompany zichzelf voor door middel van een video. Ook werd er geproost op de eerste, mooie successen, voordat het belangrijke moment daar was: de onthulling van het nieuwe logo. Wethouder Willemsen en Souf hadden de eer om het doek van het bord te trekken en daarmee de Betacompany officieel te openen. Het startsein voor nog meer mooie projecten en persoonlijke successen!

Meer informatie over de Betacompany vind je op de website: www.beta-com.nl

De Betacompany is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage vanuit het Coronafonds Arbeidsmarkt West-Brabant: