Dag van TALENT ontwikkelen met de projecten in the spotlights

16 juni 2022_8

Meer Actueel

Frans Szablewski: ‘Werknemers mogen iets terugverwachten van hun werkgevers’

Drive to the future: Hoe een oranje dubbeldekker hbo’ers en mbo’ers in West-Brabant bijeen brengt

Rob Koolen: ‘De tekorten oplossen op de regionale arbeidsmarkt vraagt om een stuk verwachtingsmanagement’

Young Creatives wil het gat tussen jong creatief talent en organisaties verkleinen

Alles was aanwezig op donderdag 16 juni 2022 tijdens de Dag van TALENT ontwikkelen: inspirerende verhalen van projecten uit de regio, kennisverdieping op talent en verbinding tussen de verschillende partijen. Maar vooral ook de passie die bij iedereen zichtbaar en voelbaar is om bij te dragen aan talentontwikkeling voor onze inwoners.

Tijdens de opening van de bijeenkomst gaf wethouder Carla Kranenborg-van Eerd van de Gemeente Breda haar visie op wat we samen te doen hebben rondom talentontwikkeling:
“De economie van vandaag, is niet de economie van morgen. We zullen altijd moeten blijven innoveren, o.a. door een nadrukkelijke verbinding tussen werkgevers en onderwijs, waarbij de overheid kan faciliteren. Maar ook: maatschappelijk gezien meer waardering en trots zijn op onze praktisch geschoolde mensen. Die waarden en talenten hebben we ontzettend hard nodig.”

Andries Boer MBA van Rijnconsult onderwijs gaf een lezing over de waarden en talenten matchen tussen de mens en de organisatie. Uitgaan van de talenten van de mens, waar iemand van nature goed in is en dus ook matcht met het kernprofiel van een functie bij een organisatie. Met zijn allen deze beweging van anders denken en doen in gang zetten. En: hoe komen we dan echt tot resultaten in onze samenwerking? Met de wil om meer te doen, vertrouwen in competenties, afhankelijkheid in de samenwerking en geven en nemen.

Een mooie brug naar de pitches en aansluitende markt van zes succesvolle projecten uit de regio. Wat een gedrevenheid en bevlogenheid, maar vooral ook de persoonlijke verhalen die raken. Hier doen we het allemaal voor! Ook veel dank voor jullie bijdrage:
– De UitvindfabriekLuc Swaab (ook gastheer van de prachtige locatie)
– CurioJoost de Jongh en Wil van Boven
– Aleco Sport Visionskoen konings en Bram Tuk
– Samen in de RegioAnita Karremans
– Curio ISK, Rogier Raeijmaekers
– Internetbureau RB-MediaStichting BetacompanyJean-Paul Kuijpers
– BoCari GroupGrace Boldewijn, Wouter Crans en Sefik Yildiz

De dag is begeleid door de projectleiders van de Regio West-BrabantMonika Rouw – van Tatenhove en Eva Jeremiasse. En dank aan de event organisatie vanuit Esther van Zijp en Tjarda Verheijen.

We kijken met volle tevredenheid terug op deze dag. In oktober organiseren we weer een bijeenkomst met een ander thema uit ons programma. Ben je er dan ook (weer) bij?