West-Brabant werkt door: hét online platform naar werk en scholing

20200901-175a8435_v4

Meer Actueel

Project Werkend Lerend in West-Brabant wil met leer-werktrajecten talent anders benutten

Freek van den Heuvel: ‘In de profilering moet een regio zich niet alleen naar buiten richten’

Hybride leeromgeving NXT Moerdijk helpt arbeidsmarktproblematiek in havengebied te verminderen

Nieuw arbeidsmarktproject richt zich specifiek op werkzoekende 50-plussers in West-Brabant

Partners van de arbeidsmarktregio West-Brabant hebben een nieuwe platform gelanceerd: West-Brabant werkt door! Het online platform is dé route naar werk en onderwijs in onze regio. Werkgevers krijgen er toegang tot het grootste werkzoekendenbestand van West- Brabant, werkzoekenden krijgen de kans om interessante werkgevers te ontmoeten en werknemers kunnen er terecht voor inzicht in de scholingsmogelijkheden.

Juist nu de arbeidsmarkt onder druk staat door de coronacrisis, is het zaak om de krachten te bundelen. Daarom hebben werkgeversorganisaties, werknemersorganisaties, onderwijs en overheid samen West-Brabant werkt door gelanceerd. We kijken met werkgevers en werknemers naar mogelijkheden van werk-naar-werk, creëren het juiste opleidingsaanbod en maken een online match mogelijk tussen werkgevers en werkzoekenden.

Met de ‘Meet & Match’-module kunnen werkgevers en werknemers zelf aan de slag. In een besloten omgeving is de zoektocht naar een match makkelijk, leuk en persoonlijk. Werkzoekenden presenteren zichzelf online en kunnen swipen tussen werkgevers. Dit met als doel een match waar werkgever en werkzoekende blij van worden!

Een werkgever die zich heeft aangesloten bij het platform is onderneming Janus Vaten uit Oosterhout. HR-manager Patrick Oosterveer vertelt: “Dankzij dit platform krijgen wij inzicht in beschikbare kandidaten in West-Brabant. En daarbij komen we op een leuke en eenvoudige manier in contact met kandidaten die op basis van competenties en interesses met onze onderneming matchen. Dat is al een mooi begin! Vervolgens hopen wij op een duurzame inzet van deze kandidaat want zo geven wij ook nog eens concreet invulling aan ons sociaal ondernemerschap.”

Ben jij als werkgever op zoek naar personeel, als werkzoekende op zoek naar een baan of als werknemer benieuwd naar opleidingsmogelijkheden? Neem dan snel een kijkje op www.westbrabantwerktdoor.nl.