West-Brabantse bedrijven gezocht voor traineeship Energietransitie

Provincie Noord-Brabant

Meer Actueel

Project Werkend Lerend in West-Brabant wil met leer-werktrajecten talent anders benutten

Freek van den Heuvel: ‘In de profilering moet een regio zich niet alleen naar buiten richten’

Hybride leeromgeving NXT Moerdijk helpt arbeidsmarktproblematiek in havengebied te verminderen

Nieuw arbeidsmarktproject richt zich specifiek op werkzoekende 50-plussers in West-Brabant

De Provincie Noord Brabant heeft als een van haar ambities om talent te behouden en/of aantrekken voor de Brabantse arbeidsmarkt. Om dit doel te realiseren lanceert De Provincie per 1 september het  MKB Traineeship met het thema; De Energietransitie. The Growth Collective zal, in opdracht van de Provincie Noord-Brabant, starten met een kleinschalig traineeship (pilot) om de mogelijke meerwaarde voor het mkb aan te tonen. Gedurende 1,5 jaar zullen talenten voor mkb-organisaties aan de slag gaan met ambitieuze projecten op het gebied van de energietransitie en kunnen daarnaast een ontwikkelprogramma volgen. Dit alles met als doel om organisaties te helpen de duurzaamheidsdoelen te realiseren en anderzijds voor de MKB-organisaties potentieel talent aan te trekken voor de toekomst. 

We zoeken ca. tien Brabantse organisaties om per 1 september aanstaande te starten met het traineeship ‘energietransitie’

Deelnemende Brabantse organisaties:  

– Hebben een rol of functie beschikbaar op het gebied van duurzaamheid & energietransitie . 

– Hebben een sterke ambitie en visie om een groeistap te maken en geloven in de kracht van jong talent met een verfrissende pragmatische aanpak. 

– Durven te investeren in een tijd en geld en behouden zo het toptalent binnen de Brabantse regio. 

– Gaan door de deelname een betere toegang krijgen tot deze uitdagende arbeidsmarkt

Instappen in dit innovatieve traject geeft je organisatie:

– Extra zichtbaarheid en uitstraling in Brabant en omstreken. 

– Met een onderbouwde business case is de investering van € 4.000 per maand ( € 28,00 per uur) o.b.v. 36-urige werkweek een buitenkans om je organisatie op de kaart te zetten en met de inzet van deze talentpool je ambities op het gebied van de Energietransitie dichterbij te brengen. 

De Provincie Noord Brabant, uit hoofde van Gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen, gelooft in talentontwikkeling en -behoud binnen Noord-Brabant en is de opdrachtgever van het MKB Energie Transitie Traineeship. Opdrachtnemer voor het voorbereiden, ontwikkelen en uitvoeren van de pilot is The Growth Collective. 

Voor meer informatie over de deelname kunt u contact opnemen met Martijn Lodder The Growth Collective / martijn@thegrowthcollective.nl /06-38092683. In de periode 22 juli -12 augustus is dhr. Verspui (michel@yse.nl) het aanspreekpunt.